Langebrug Oud Ade

Nieuwe Langebrug in Oud Ade weer open gesteld voor verkeer.

Eind mei is de nieuwe Langebrug in Oud Ade weer open gesteld voor verkeer. In september 2020 is door Gemeente Kaag en Braassem en Gemeente Teylingen opdracht gegeven aan een bouwteam bestaande uit Hegeman Bouw en Infra en onze zustermaatschappij Nebest. Binnen het bouwteam is Geobest verantwoordelijk geweest voor het geotechnisch ontwerp, vanaf de prille voorbereidingen tot en met de uitvoering.

Het geotechnisch ontwerp heeft bestaan uit onder meer het ontwerp van de fundering en damwandconstructies. Daarnaast is een trillingsanalyse opgesteld voor het aanbrengen van de funderingspalen en damwandconstructies in relatie tot de nabijgelegen belendingen. Op basis van de trillingsprognose is in het definitief ontwerp gekozen voor het trillingsvrij aanbrengen van de palen en enkele delen van de damwandconstructies. Dankzij de korte lijnen in het bouwteam is binnen een relatief korte doorlooptijd een gedegen ontwerp tot stand gekomen.

Het project is succesvol en conform planning gerealiseerd. Geobest kan daarom tevreden terugkijken op het project en de samenwerking. De doorlopende betrokkenheid van een geotechnisch specialist gedurende het ontwerp én uitvoeringsproces heeft zijn meerwaarde wat ons betreft weer eens bewezen.

Bron foto: Wessel van der Poel

Langebrug Oud Ade