Solar Campus Purmerend

In opdracht van initiatiefnemer en ontwikkelaar Alleco Solar Energy B.V. heeft Ecorus het Solar Campus te Purmerend gerealiseerd. Het zonnepark heeft een oppervlakte van ruim 8 hectare en levert naar verwachting een bijdrage in de CO2-reductie van circa 2.375 ton per jaar.

Met een aantal van 21.600 panelen levert het zonnepark jaarlijks circa 5,5 miljoen kWh energie op, genoeg om zeker 1.400 huishoudens van groene stroom te voorzien. Het zonnepark is gevestigd op het industriepark Baanstee-Noord. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verkocht aan energiebedrijf VandeBron, die het aan lokale gebruikers aanbiedt.

Solar Campus Purmerend

Door middel van een DBFMO contract is Ecorus gecontracteerd als partner en is daarmee naast ontwerp en realisatie onder andere verantwoordelijk voor financiering en instandhouding. De financiering werd mede mogelijk gemaakt door het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland.

In het kader van het ontwerp en de realisatie van het Solar Campus heeft Geobest het funderingsadvies geleverd. Een belangrijk aandachtspunt hierin was de beperkte bereikbaarheid en begaanbaarheid van het terrein. Ook het type constructie vraagt om innovatieve funderingsoplossingen, waarbij aantoonbaar voldoende draagvermogen wordt gerealiseerd tegen minimale investeringskosten.