Zonnige start van het jaar met 2 zonneparken in Woensdrecht

In Woensdrecht is de bouw gestart van twee projecten: Zonnepark Van der Duijnspolder en Zonnepark Markiezaat. De projecten bevinden zich ten westen van de A4.

De zonneparken zullen gezamenlijk bestaan uit bijna 120.000 zonnepanelen, wat neerkomt op ongeveer 70 MWp.

Geobest B.V. is betrokken geweest gedurende de ontwikkeling en het tot stand brengen van het uitvoeringsontwerp voor de projecten. Voor beide projecten zijn geotechnische beschouwingen uitgevoerd met betrekking tot de fundering van de tafelconstructies. Daarnaast is de bodemagressiviteit beoordeeld om de levensduur van de gegalvaniseerde profielen die zich in de grond bevinden te beoordelen. De werkzaamheden zijn in verschillende fasen uitgevoerd gedurende een periode van 2 jaar. Voor de eigenaar Klimaatfonds Nederland zijn de beschouwingen uitgevoerd voor verschillende aannemers/leveranciers en de bijbehorende configuraties, profielen en funderingssystemen.

Geobest B.V. heeft geotechnische beschouwingen uitgevoerd voor meer dan honderd zonnepark projecten. Wij voeren werkzaamheden uit voor ontwikkelaars, leveranciers en aannemers in alle fasen van het project. Als u geotechnische ondersteuning nodig heeft voor uw zonneparkproject, neem dan contact met ons op via info@geobest.nl.